Κορονοϊός: Σοκ και θάνατος στη Νέα Υόρκη – 3.778 νέοι θάνατοι – Πάνω από 10.300 οι νεκροί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε χθες ότι πρόσθεσε 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, στον επίσημο απολογισμό των θυμάτων στην οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε έτσι στους 10.367 νεκρούς.

Οι «πιθανοί» θάνατοι λόγω της COVID-19 αφορούν ανθρώπους που ουδέποτε διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, αλλά στα πιστοποιητικά θανάτου τους αναφέρεται ως αιτία «η COVID-19 ή παρόμοια» ασθένεια, κατά τον ορισμό των υγειονομικών αρχών της Νέας Υόρκης.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει πως περίπου ένας κάτοικος στους χίλιους έχει πεθάνει αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει την πόλη.

Με αυτούς τους 10.367 θανάτους, η Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνον της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, παραδέχθηκε ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος, με δεδομένο το εύρος της πανδημίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το χάσμα οφείλεται, εξήγησε, στο γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν στα σπίτια τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των θυμάτων, παρότι το πιθανότερο είναι πως είχαν πράγματι μολυνθεί.

Τα νεότερα δεδομένα πάντως ωθούν τις αρχές της πόλης να μιλούν για σταδιακή εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ