Κορονοϊός – Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της Γερμανίας: 285 νέοι θάνατοι – 2.486 νέα κρούσματα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά, φθάνοντας τους 285 το προηγούμενο 24ωρο, από 170 προχθές, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 3.254, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 2.486, ήταν δηλαδή συγκριτικά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν του αμέσως προηγούμενου εικοσιτετραώρου (2.969). Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει πλέον φθάσει τους 127.584, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Αγανάκτηση στη Γερμανία – Ο υπουργός Υγείας σε ασανσέρ με άλλους 13 πολιτικούς

Το γύρο του διαδικτύου έκανε χθές η φωτογραφία του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν με άλλους 13 συναδέλφους του μέσα σε ασανσέρ, αγανακτώντας την κοινότητα του Twitter για την αδιαφορία τους να τηρήσουν της ελάχιστη απόσταση που προβλέπεται λόγω κορονοϊού κατά την επίσκεψή τους μάλιστα σε κλινική.

Ενώ η ελάχιστη απόσταση είναι από τα βασικά μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ήταν ο ίδιος ο Γενς Σπαν που μπήκε στο ασανσέρ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Γκίσεν μαζί με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής. Βέβαια, όλοι φορούσαν μάσκα, αλλά όπως τονίζουν συνεχώς οι ειδικοί αυτό δεν αρκεί για την 100% προστασία μας.

Η σχετική φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την ειρωνεία και την αγανάκτηση της κοινότητας του Twitter. Άλλοι θεώρησαν ότι είναι ένα αστείο, ένα φωτομοντάζ και άλλοι απαίτησαν να πληρώσουν όλοι το σχετικό πρόστιμο. Χρήστης του Twitter έγραψε μάλιστα ειρωνικά: «Ωραίο το παράδειγμά σας», ενώ άλλος «Αγαπητέ κύριε Σπαν, την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε βέβαια αργότερα στην συνέντευξη Tύπου να δικαιολογηθεί χωρίς όμως επιτυχία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και τώρα όλοι αναρωτιούνται μα γιατί δεν είπε κανένας τίποτα μέσα στο ασανσέρ;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ