Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον ιερέα στο Κουκάκι: Μεταλαμβάνουν όσοι συμμετέχουν στη λειτουργία

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, καταδίκασε έμμεσα την πράξη του ιερέα στο Κουκάκι, ο οποίος κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα του ιερού ναού.

Ο κ. Ιερόθεος, ανέφερε πως οι διαχρονικές οδηγίες για το ποιοι και πώς μπορεί να κοινωνήσουν προβλέπουν ότι αυτό αφορά είτε όσους συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της μεταλαμβάνουν είτε όσους είναι κλινήρεις κατ’ οίκον και τους οποίους επισκέπτεται ο ιερέας στο σπίτι.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε προς όλους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι είναι σαφές ότι οι περιορισμοί αφορούν την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι υπο διωγμόν η Εκκλησία, αλλά ο κορωνοϊός», επαναλαμβάνοντας την θέση της Εκκλησίας, όπως εκφράστηκε από τον Αριχεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση ότι έχει να κάνει με την Θεία Μετάληψη.

Σε ότι αφορά τους κλειστούς ναούς, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι αποτελούν πληγή για τους κληρικούς και τους πιστούς, προτρέποντας όλους να προσευχηθούν από τα σπίτια τους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ