Κορονοϊός – Πασχαλινό ωράριο: Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα


Ωράριο καταστημάτων: Πώς θα διαμορφωθεί το ωράριο των καταστημάτων από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Μόνο για έξι ώρες, από τις 13.00 μέχρι τις 19.00, θα λειτουργήσουν τα καταστήματα αύριο Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την αποφυγή συνωστισμού.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το συγκεκριμένο -έκτακτο- ωράριο λειτουργίας καταστημάτων προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη απόφαση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» και ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κατέστησε με κάθε τρόπο σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ