Κορονοϊός ΗΠΑ: Άνω των 30.000 οι νεκροί από την πανδημία

Κορονοϊός:Το όριο των 30.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα οι ΗΠΑ, βάσει της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, 30.990 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών, μπροστά από την Ιταλία (με 21.645 νεκρούς), την Ισπανία (με 19.130 νεκρούς) και τη Γαλλία (με 17.167 νεκρούς).

Εν τω μεταξύ, πάνω από 5 εκατομμύρια Αμερικάνοι εκτιμάται ότι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό τον τελευταίο μήνα πάνω από το απίστευτο επίπεδο των 20 εκατ., γεγονός που θα υπογραμμίσει τη βαθιά οικονομική κάμψη που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Η έκθεση για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Εργασίας θα έρθει σε συνέχεια των απαισιόδοξων στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν χθες και έδειξαν πτώση-ρεκόρ στις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου και τη μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή των εργοστασίων από το 1946.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η οικονομία, η οποία πιστεύουν ότι βρίσκεται ήδη σε ύφεση, συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εκτιμάται ότι ανήλθαν στα 5,105 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με οικονομολόγους σε έρευνα του Reuters –τεράστιος αριθμός αν και χαμηλότερος σε σχέση με τα 6,606 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις κάποιων αναλυτών έφθασαν τις 8 εκατ. αιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μέση πρόβλεψη, τα στοιχεία για την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε πάνω από 20 εκατ. από την εβδομάδα που τελείωσε στις 21 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ