Κορονοϊός – Πέτσας: Αρχές Μαΐου ίσως ανοίξουν τα σχολεία και κάποια καταστήματα


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ αυστηροί και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία αρχές Μαΐου, αλλά και κάποια καταστήματα.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, καυτηρίασε τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια του Πάσχα, αλλά και για την παραλαβή δεμάτων από τα ΚΤΕΛ.

Αναφορικά με τις εκκλησίες είπε ότι έχουν προβλεφτεί ενισχυμένα πρόστιμα και αυστηρή επιτήρηση, ώστε οι λίγοι να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών. Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της Μ. Πέμπτης έγινε γνωστό ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και μετά το Πάσχα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο άρσης περιορισμών, εξέφρασε την άποψη ότι από αρχές Μαΐου υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία και κάποια καταστήματα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών που παρακολουθούν την πανδημία, επισημαίνοντας όμως ότι η οποία επαναφορά θα είναι μακρόσυρτη και αργή.

Επιπλέον, ανέφερε πως αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα από τις αρχές Μαΐου, θα υπάρχει σταδιακή άρση των περιορισμών.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πέτσας είπε ότι ειδικά αυτήν την περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ