ΗΠΑ: Ο κορονοϊός «χτυπά» και την Οικονομία – 22 εκατ. Αμερικανοί γράφτηκαν ήδη στα μητρώα ανεργίας


Δραματικές είναι οι συνέπειες της πανδημίας κορονοϊού και στην αμερικανική οικονομία, καθώς τον τελευταίο μήνα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που έχει δεχθεί το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, με τουλάχιστον 32.000 νεκρούς και 660.000 κρούσματα. Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center, εκφράζει την ανησυχία της πως «το χειρότερο μένει ακόμη να έρθει» σε αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Reuters, οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και στην πιο κρίσιμη καμπή της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι αξιοσημείωτος, σχεδόν όλες οι θέσεις που εξασφαλίστηκαν μετά την τελευταία κρίση πλέον έχουν χαθεί», δήλωσε ο James Knightley, επικεφαλής οικονομολόγος της ING στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά, από την 21η Μαρτίου έως σήμερα τουλάχιστον 22.034 εκατομμύρια άνθρωποι γράφτηκαν στα μητρώα ανέργων των ΗΠΑ. Αυτό αντιστοιχεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Reuters, στο 13,5% του εργατικού δυναμικού και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί επισήμως το ακριβές ποσοστό των ανέργων. Οικονομολόγοι πάντως εκτιμούν ότι τα στοιχεία του Απριλίου θα είναι πιο «ζοφερά» και ο αριθμός των ανέργων πρόκειται να αυξηθεί και άλλο το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει για το 2020 ύφεση της τάξης του 5,9%. Ποσοστό μικρότερο που εκτιμάται για την Ευρωζώνη, η οποία θα μειωθεί το 2021 στο 4,7%.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας – Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός – Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ