Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος – Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει


Τα νέα δεν είναι καλά.

Μπορεί όλοι να περιμένουμε την άνοδο της θερμοκρασίας ώστε να «φρενάρει» ο covid-19, ωστόσο μια μελέτη Γάλλων επιστημόνων, δείχνει πως ίσως οι ελπίδες μας να αποδειχτούν φρούδες.

Η μελέτη των Γάλλων που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv και μένει να αξιολογηθεί από συναδέλφους τους, υποδεικνύει ότι ο κορονοϊός ίσως είναι αρκετά ανθεκτικότερος απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρόσφατα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας δοκίμασαν την αντοχή του φονικού ιού σε υψηλές θερμοκρασίας ελέγχοντας τα πρωτόκολλα για την εξουδετέρωση στελεχών του κατά τη διάρκεια εργαστηριακών πειραμάτων.

Μόλυναν μάλιστα κύτταρα μιας Αφρικανικής μαϊμούς με τον ιό και τα τοποθέτησαν σε δύο δοκιμαστικούς σωλήνες, ο πρώτος σε «καθαρό» και ο δεύτερος σε «βρώμικο» περιβάλλον, τους οποίους θέρμαναν επί μία ώρα στους 60 βαθμούς Κελσίου και βρήκαν ότι τα στελέχη στον «βρώμικο» σωλήνα εξακολουθούσαν να αναπαράγονται.

Στη συνέχεια αύξησαν τη θερμοκρασία κοντά στο σημείο βρασμού του νερού και ανακάλυψαν ότι ο κορονοϊός σκοτώνεται αν εκτεθεί επί ένα τέταρτο της ώρας σε 92 βαθμούς Κελσίου.

Αν και η μελέτη εστίαζε στις εργαστηριακές συνθήκες, αν ο κορονοϊός μπορεί να αντέξει υψηλές θερμοκρασίες σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα, ίσως μπορεί να κάνει το ίδιο και στη φύση, κάτι που είναι μέρος ενός εφιαλτικού σεναρίου που απεύχονται όλοι…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ