Πάσχα 2020 – Μεγάλη Παρασκευή: Δείτε LIVE την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου


Πάσχα 2020: Μπορεί τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού να οδήγησαν στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, μεταδίδονται όλες τις Ακολουθίες των Αγίων Hμερών, τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Την Ενάτη Ωρα της ημέρας λέει το «Τετέλεσται». Η θεία ψυχή Του κατεβαίνει στον Άδη. Το «Πρωτευαγγέλιο», η πρώτη χαρμόσυνη υπόσχεση του Θεού στους πεσμένους Προπάτορες, αρχίζει να εκπληρώνεται. Μέχρι λίγο πριν τις 11:00 το πρωί τελείται η λειτουργία των Μεγάλων Ωρών όπου οι γυναίκες μοιρολογούν και κλαίνε για τον Χριστό ενώ άλλοι προσκυνούν και αποτείνουν φόρο τιμής στον σταυρωθέντα Χριστό.

Απ’ τα ξημερώματα τις ίδιας μέρας ετοιμάζεται ο επιτάφιος και τελείται ολονυχτία στις περισσότερες εκκλησίες της Ελλάδας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Χριστός αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο όπου γίνεται η περιφορά του το βράδυ.

Δείτε LIVE την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου:

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 – Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού – 07.30 ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου – 18:00 ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι – 19:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020 – Ακολουθία του Εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου – 07.30, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – Ακολουθία της Αναστάσεως – 23:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – 23:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020 – Εσπερινός της Αγάπης – 11.00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – 11:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας – Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός – Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ