Κορονοϊός: Σάλος με τα διαβατήρια των «μολυσμένων» – Ποιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν


Αλλάζουν τα πάντα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται πλέον ο πλανήτης μετά τον κορονοϊό, καθώς δημοσιεύματα από την Μεγάλη Βρετανία κάνουν λόγω για νέα διαβατήρια που θα δείχνουν ποιοι είχαν μολυνθεί από τον ιό!

Όπως αναφέρει η Daily Star με σημερινό δημοσίευμά της, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να θεσπιστεί ένα νέο σύστημα διαχείρισης των διαβατηρίων, τα οποία θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: Σε όσους έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και σε όσους δεν έχουν νοσήσει.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του David Wood, πρώην CEO εταιρείας smartphone, ο οποίος τόνισε πως ήδη αρκετές χώρες έχουν θεσπίσει ένα τέτοιο σύστημα!

«Η Νότιος Κορέα μπορεί ήδη να τσεκάρει την υγεία κάποιου μέσω του smartphone του, για τον λόγο αυτό κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πανδημία», τόνισε στην Daily Star.

Όπως πρόσθεσε, μπορεί να είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων η έκδοση τέτοιων διαβατηρίων, ίσως όμως να είναι και ο μοναδικός τρόπος ελέγχου της πανδημίας στο μέλλον.

«Πρέπει οι χώρες να μαθαίνουν η μια από την άλλη. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε να μπούμε σε μια καθημερινότητα. Το σύστημα διαβατηρίων πρέπει να έρθει σύντομα. Μπορεί να έρθει το επόμενο τρίμηνο», πρόσθεσε.

Μένει να δούμε αν αυτή η πρόταση από την θεωρία περάσει στην πράξη, κάτι το οποίο θα αλλάξει τελείως τον ταξιδιωτικό τομέα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ