Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα – Δείτε τις νέες κατηγορίες δικαιούχων

Την επέκταση των δικαιούχων που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ανακοίνωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Η επέκταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να στηρίξει η κυβέρνηση την οικονομία και την απασχόληση εν μέσω πανδημίας κορονοϊού όπως τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η σχετική τροπολογία που θα έρθει αμέσως μετά το Πάσχα, θα προβλέπει τα εξής:

  • Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
  • Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Οι νέες αυτές κατηγορίες δικαιούχων θα λάβουν τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα και τα χρήματα αναμένεται να τους πιστωθούν στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ