LIVE – Πάσχα 2020: Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα


Πάσχα 2020: Παρακολουθήστε ζωντανά την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα μετέβησαν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός παρέλαβε στα σκαλιά του αεροπλάνου το Άγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο. Έπειτα το αεροσκάφος αναχώρησε για την Ελλάδα.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» για την υποδοχή του Αγίου Φωτός βρίσκονται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Δείτε LIVE εικόνα από το «Ελ. Βενιζέλος»:

Από το αεροδρόμιο το Άγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχτεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.

Η στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός στον «ήσυχο» Πανάγιο Τάφο

Αυτό το Πάσχα ήταν όλα διαφορετικά, ήσυχα, μα ευλαβικά. Ακόμα και στα Ιεροσόλυμα, εκεί όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα «χτυπά» η καρδιά της Χριστιανοσύνης, φέτος ήταν εκκωφαντικά «ήσυχα».

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως, γεμίζοντας τις καρδιές των πιστών, που παρακολούθησαν την τελετή από το σπίτι, με φως.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή της Αφής του Φωτός:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ