Οι ευχές του Μητσοτάκη για καλό Πάσχα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του εργαζομένους στο ΕΚΑΒ


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 22:00 απόψε, ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση» και απεύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου, στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, που ξεκινούσαν εκείνη την ώρα βάρδια

Ακολουθούν τα δύο μηνύματα του Πρωθυπουργού:

– Το μήνυμα προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας:

Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρόνια Πολλά!
Σας στέλνω τις ευχές όλων των πολιτών που υποδέχονται την Ανάσταση, ξέροντας ότι ακόμη κι αυτές τις ώρες, εσείς εργάζεστε και μοχθείτε για να είμαστε όλοι μας ασφαλείς στα σπίτια μας.

Και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Γιατί ακούραστοι, επί εβδομάδες, τιμάτε το εθνόσημο: Πότε υπερασπιζόμενοι τα σύνορα μας στον Έβρο και πότε όπως σήμερα το βράδυ και πολλές εβδομάδες τώρα, ελέγχοντας στις πόλεις τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Οι πρόσφατες δυσκολίες που πέρασε η χώρα ανέδειξαν την προσήλωση στο καθήκον και τις μεγάλες ικανότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανέδειξαν όμως και το ανθρώπινο πρόσωπό της. Μία νέα σχέση εμπιστοσύνης έχει αναπτυχθεί, πλέον, ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες. Και σε αυτήν, η συμβολή σας ήταν πολύ μεγάλη.

Και αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές έχετε τις θερμές ευχές, έχετε τη στήριξη όλων μας. Γιατί στο πρόσωπό σας βλέπουμε το δικαίωμα στην Ασφάλεια, που είναι προϋπόθεση για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Και πάλι από καρδιάς, Χρόνια Πολλά! Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά που κάνετε. Χαρά και πάνω από όλα Υγεία, σε σας και τις οικογένειές σας!

– Το μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ:

Στελέχη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά!
Αυτές τις στιγμές δεν ξεχνάμε πως εσείς -οι διασώστες της πρώτης γραμμής- μένετε σε επιφυλακή – έτοιμοι να βοηθήσετε σε κάθε έκτακτο περιστατικό.

Ξέρω καλά, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δώσατε σκληρές μάχες με τον κορωνοϊό. Και συνεχίζετε αυτή την προσπάθεια, μέχρι να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό. Έχετε την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, αλλά πιστεύω και την ευγνωμοσύνη του κάθε πολίτη.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης είμαι σίγουρος ότι θα σας δώσει πρόσθετο κουράγιο, όπου και αν βρίσκεστε σήμερα το βράδυ: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στα ασθενοφόρα, στις κινητές ιατρικές μονάδες. Και αποδείξατε και εσείς, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει.

Και με την συμπαράστασή σας, αύριο, και με τη δικιά μας βοήθεια, θα γίνει ακόμη καλύτερο.
Και δεν είναι τυχαίο ότι είστε πια, στη συνείδηση του κόσμου, οι «ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες». Και αυτή η αγάπη του κόσμου συνοδεύει και τις δικές μου ευχές. Χρόνια Πολλά! Υγεία πάνω από όλα, δύναμη, αισιοδοξία, χαρά σε σας και στις οικογένειές σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ