Γραπτά μηνύματα: Οι παρεξηγήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες!


Η τεχνολογία έχει φέρει και νέες συνήθειες. Και το ξέρουμε όλοι καλά. Πολλές φορές αντί να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο ή έστω τηλεφωνικά, καταφεύγουμε στην αποστολή SMS. Ε, λοιπόν, μπορεί να καταλήξετε σε χωρισμό, χωρίς να το… καταλάβετε!

Καμιά φορά ο χωρισμός έρχεται, χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει τι πραγματικά έφταιξε. Ή ακόμα πιο συχνά, καυγαδίζετε με τον σύντροφό σας, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος!

Κι όσο κι αν προσπαθείτε να δείτε ποια είναι η αιτία και από πού προέρχεται όλος αυτός ο εκνευρισμός, δεν είναι ξεκάθαρο. Απλώς δεν δικαιολογείται να θέλετε να «μαλλιοτραβηχτείτε», αφού όταν είστε μαζί όλα είναι καλά.

Το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές στους γύρω μου, να μου λένε για «καυγάδες» και τρελά νεύρα από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων. Και όλες τις φορές έχω αναρωτηθεί: «Μα γιατί δεν μιλάτε ή δεν συναντιέστε για να πείτε ό,τι είναι να πείτε…».

Τώρα, έρχονται και πολλές έρευνες σχετικές με τις ανθρώπινες σχέσεις να επιβεβαιώσουν ότι τα SMS είναι μία πολύ κακή συνήθεια! Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Ότι η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων, μπορεί να αποβεί πραγματικά τοξική ακόμα και για ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί. Κι αυτό γιατί πολλές φορές αυτά που θέλεις να πεις, δεν μπορείς να τα μεταφέρεις ακριβώς στον γραπτό και πολύ περισσότερο στον ελλειπτικό και συνοπτικό λόγο των μηνυμάτων, με αποτέλεσμα να γίνονται τεράστιες παρεξηγήσεις, οι οποίες οδηγούν σε καυγάδες, δυστυχώς άνευ ουσιαστικού λόγου.

Τα SMS μπορεί να περιέχουν λέξεις ή εκφράσεις που αλλιώς εκπορεύονται από τον έναν και αλλιώς εκλαμβάνονται από τον παραλήπτη. Άλλο μπορεί να σημαίνουν για τον έναν άνθρωπο και εντελώς αλλιώς να γίνονται αντιληπτά από τον απέναντί τους… Γιατί να χαλάσετε τις καρδιές σας ή ακόμη και τη σχέση σας για κάτι τέτοιο;

Καλύτερα λοιπόν, μην μπαίνετε στη διαδικασία ούτε να απαντάτε ούτε πολύ περισσότερο να ξεκινάτε μία αλληλουχία SMS, ιδιαίτερα, αν θέλετε να εκφράσετε κάτι όντως σημαντικό. Προσπαθήστε να συγκρατηθείτε, και είτε να τα πείτε κατ’ ιδίαν ή έστω τηλεφωνικά.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ