Πώς θα μάθεις να κάνεις πιο natural επιλογές στη ζωή σου


Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και εσύ ακόμη προσπαθείς να οργανώσεις το πρόγραμμά σου. Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να τα προλάβεις όλα. Παρόλα αυτά, οι υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν πάντα να κάνεις τις «καλύτερες» επιλογές. Τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα;

Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο μπορεί να πιστεύεις. Απλώς, υιοθέτησε ένα natural lifestyle. Θεωρείς ότι είναι δύσκολο; Ξεκίνα από σήμερα κιόλας. Μερικές εύκολες κινήσεις αρκούν για να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά tips για να ξαναβρείς την ισορροπία και την αρμονία που θα σε κάνουν πιο χαρούμενη. Γιατί καμιά φορά, ακόμα και μία βόλτα στη Φύση αρκεί για να γίνουμε λίγο πιο ευτυχισμένες!

Γυμνάσου έξω!

Όπως γνωρίζεις, η άσκηση έχει πολλά σωματικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη. Η γυμναστική θα σε γεμίσει ευεξία και θα σε αναζωογονήσει. Παρόλα αυτά, προκειμένου να επωφεληθείς στο έπακρο από τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει, μην κλείνεσαι στις αίθουσες των γυμναστηρίων. Πάρε το yoga mat σου και δοκίμασε να κάνεις μάθημα yoga ή pilates στο καταπράσινο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τρέξε στον Φλοίσβο δίπλα στη θάλασσα ή κάνε ποδήλατο! Ανέπνευσε καθαρό αέρα και απόβαλλε το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

nnnn copy

Πήγαινε για περπάτημα στη Φύση

Ωραίες οι έξοδοι στα εστιατόρια και τα μπαράκια, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι η μοναδική σου επιλογή. Την επόμενη φορά που έχεις όρεξη να βγεις, απλώς πρότεινε στις φίλες σου να πάτε για περπάτημα. Ανεβείτε στον Λυκαβηττό, πηγαίνετε για πεζοπορία στον Υμηττό, ανακαλύψτε τα «μυστικά» του Εθνικού Κήπου. Έτσι, όχι μόνο θα αθληθείς, αλλά παράλληλα θα κοινωνικοποιηθείς και θα περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι νέες συναρπαστικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη Φύση θα σε φέρουν πιο κοντά τους!

Οργάνωσε την τέλεια απογευματινή βόλτα, παίρνοντας έναν καφέ στο χέρι καθώς και snack για να πάρεις ενέργεια.

Κάνε τις σωστές διατροφικές επιλογές

Οι διατροφικές σου επιλογές, πρέπει να είναι ο τομέας που θα δώσεις περισσότερη έμφαση. Και αυτό διότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε επηρεάζουν σημαντικά όχι μόνο το βάρος μας, αλλά και τη διάθεσή μας. Προκειμένου, λοιπόν, να παραμένεις δραστήρια και ευδιάθετη, φρόντισε να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διάλεξε αγνά συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά και ετοίμασε καθημερινά το ταπεράκι του γραφείου σου.

Παράλληλα, μην ξεχνάς τη σημασία του δεκατιανού και του απογευματινού, που θα σου «κόψουν» την πείνα και θα σου χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου. Πες «ναι» στα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα νόστιμα σνακ! Και με αυτό δεν εννοούμε τα πατατάκια, αλλά τις μπάρες που είναι η πιο πρακτική λύση, για κάθε περίσταση.

Φυσική ομορφιά

Μπορεί να τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να ξεκουράζεσαι, να κοιμάσαι επαρκώς και να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, αλλά και να χρησιμοποιείς καλλυντικά με φυσικά συστατικά. Χρησιμοποίησε έλαια για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και φτιάξε μόνη σου τις δικές σου μάσκες ομορφιάς, χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Στο ίντερνετ θα βρεις πολλά tutorials, προκειμένου να δημιουργήσεις σπιτικά προϊόντα περιποίησης με natural συστατικά!

Extra tip: Είναι σημαντικό να μάθεις διαβάζεις τις ετικέτες των προϊόντων, προκειμένου να γνωρίζεις τα συστατικά που περιέχουν τόσο τα τρόφιμα που καταναλώνεις, όσο και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς. Έτσι, σταδιακά θα καταφέρεις να κάνεις πιο natural επιλογές σε κάθε επίπεδο!

Οργάνωσε μία εκδρομή

Δοκίμασε να αποδράσεις από τη ρουτίνα, οργανώνοντας μία εκδρομή. Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανική ευκαιρία για να ξεφύγεις από την πολύβουη πόλη και να βρεθείς λίγο πιο κοντά στη Φύση. Η Ναύπακτος, το Πήλιο, η Μονεμβασιά, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ιδανικά ορμητήρια για να απολαύσεις το φυσικό τοπίο!

Πάρε το backpack σου, εξοπλίσου με ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για τις πεζοπορίες σου καθώς και προμηθείες, όπως οι μπάρες πρωτεΐνης, που θα σε τονώσουν! Είναι ιδανική επιλογή, καθώς παρασκευάζονται από προσεκτικά επιλεγμένα αγνά συστατικά και δεν περιέχουν γλουτένη. Έτσι, θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός σου σε κάθε ταξίδι που οργανώνεις και θα εμπνεύσουν να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερα μέρη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ