Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: «Βροχή» οι αιτήσεις στο gov.gr- Πότε θα πληρωθούν

Περισσότεροι από 22.000 μακροχρόνια άνεργοι έκαναν αίτηση μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί για τα 400 ευρώ – Οι εν λόγω δικαιούχοι θα είναι  οι πρώτοι που θα πληρωθούν – Οι πληρωμές ξεκινούν τη Δευτέρα το απόγευμα

Οι εν λόγω δικαιούχοι θα είναι και οι πρώτοι που θα πληρωθούν, καθώς οι πληρωμές ξεκινούν τη Δευτέρα το απόγευμα

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, δηλαδή ο μακροχρόνια άνεργος που θα κάνει την αίτηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι μέσα στις επόμενες 3-4 ημέρες θα πληρωθεί το επίδομα των 400 ευρώ

Έτσι όσοι μπουν σήμερα στην πλατφόρμα θα πληρωθούν την Δευτέρα το απόγευμα και κάθε μέρα όσοι μπαίνουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες από την ημέρα της αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν μπουν για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι είναι δικαιούχοι όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έχουν λάβει επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Να σημειωθεί ότι πρόσβαση έχουν μόνο οι δικαιούχοι του επιδόματος οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού, που παρέχονται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:

  • Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.
  • Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – Στους 123 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία εισηγείται μερίδα επιστημόνων

Κορονοϊός – Νέος συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here