Κορονοϊός: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στην κλινική του Περιστερίου


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι «Ταξιάρχαι», όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

Σε καραντίνα η ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι – 28 κρούσματα του ιού

Συναγερμός σήμανε στο υπ. Υγείας μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα κρούσματα αφορούν ασθενείς αλλά και προσωπικό της κλινικής στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα κορονοϊού. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 11 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, 13 ανθρώπους που κάνουν αιμοκάθαρση καθώς επίσης και 4 άτομα που νοσηλεύονται εκεί.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν, έπειτα από ιχνηλάτιση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, θετικό στον ιό ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική, παρουσίασε όμως πυρετό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί. Επίσης, κατά την ενημέρωση των συντακτών ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η δομή τίθεται σε καραντίνα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ