Τουρκία: Ελεύθερος λόγω… κορονοϊού ο Τούρκος Μαφιόζος Αλαατίν Τσακιτζί


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Όπως όλες οι κοινωνικές έτσι και τα σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Σε αρκετές περιπτώσεις χωρών με κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να αποσυμφορηθούν εν μέσω πανδημίας οι φυλακές και να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Στο μέτρο αυτό προχώρησε και η Τουρκία.

Ειδικότερα η τουρκική εθνοσυνέλευση υπερψήφισε, με 279 υπέρ και 51 κατά, σχέδιο νόμου που ανοίγει τον δρόμο για την πρόωρη απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων από τις φυλακές της χώρας.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ όπως το middle-east-online.com ,ο Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε… επιλεκτική απελευθέρωση.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» – Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι – Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα – Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Συγκεκριμένα ανάμεσα στους 45.000 κρατούμενους (συνολικός αριθμός να φτάσει τους 90.000) δεν συγκαταλέγονται δημοσιογράφοι, πολιτικοί κρατούμενοι και όλοι εκείνοι που έχουν ενοχλήσει το καθεστώς.

Αντιθέτως, αμνηστία απόλαυσαν δολοφόνοι, μαφιόζοι, φίλα προσκείμενοι της τουρκικής ακροδεξιάς και άλλοι βαρυποινίτες. Ανάμεσα σε αυτούς και Αλαατίν Τσακιτζί, ο περίφημος μαφιόζος με τις παρακρατικές διασυνδέσεις, ο οποίος τα χρόνια της παντοκρατορίας του ηγείτο της τουρκικής μαφίας, ενώ συνεργαζόταν στενά και με τους «Γκρίζους Λύκους».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ