Έχει άρωμα ο έρωτας;


Μήπως η όσφρησή σου τελικά θα μπορούσε να σε οδηγήσει στον έρωτα της ζωής σου; Έχει άρωμα ο έρωτας; Πώς σχετίζεται η έλξη με τη μυρωδιά του άλλου; Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί για το πώς ταιριάζουν ευτυχισμένα ζευγάρια, βασισμένοι στην επιστήμη της χημείας!

Σύμφωνα με τη σεξολόγο Catherine Solano, «γενετικά περισσότερα μας ελκύουν άτομα που έχουν έναν ιστολογικό τύπο εντελώς διαφορετικό από τον δικό μας και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τη μυρωδιά του σώματός του». Ενώ ο Pascal de Sutter συμπληρώνει ότι υπάρχουν μυρωδιές σώματος που είναι εντελώς απαγορευτικές για μερικά άτομα.

Η δράση των φερομόνων στην οσφρητική έλξη
Δρουν με ένα δυναμικό αλλά και υπόγειο τρόπο. Πρόκειται για τις φερομόνες που παίζουν κεντρικό ρόλο στη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Έτσι όταν συναντάμε κάποιον, η μυρωδιά του παίζει ασυνείδητα σημαντικό ρόλο στη… συμβατότητά μας μαζί του. Αν η μυρωδιά του σου αρέσει, δημιουργείται θετικό κλίμα και ασφάλεια και σου είναι πιο εύκολο να έρθεις πιο κοντά του.

Αν κι έχουν γίνει πολλές έρευνες για τον ρόλο των φερομόνων και της μυρωδιάς στα ερωτικά ζητήματα, καμία από αυτές δεν επιβεβαιώνει μια άμεση σχέση των δυο μερών. Ωστόσο οι φερομόνες έχουν μεγάλη επίδραση τόσο στη λίμπιντο όσο και στην περίοδο.

Επιρροή και στη ζωή του ζευγαριού
Αν οι μυρωδιές παίζουν ρόλο στην έλξη ενός ζευγαριού, αυτό σημαίνει ότι επηρεάζουν και την καθημερινότητά τους στη σχέση τους. Είναι η οικεία μυρωδιά του συντρόφου σου! Οι άντρες ειδικά το προσέχουν ενδεχομένως περισσότερο από τις γυναίκες αυτό!

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι απόλυτο και το ζήτημα αυτό ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι! Σαφώς αναμένουμε κι άλλες έρευνες για να το αποσαφηνίσουν ακόμη περισσότερο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ