Τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάω για spinning;


Το spinning είναι μια μέθοδος εκγύμνασης σε στατικό ποδήλατο και ιδρύθηκε από τον Johnny Goldberg στα μέσα των ’80s.

Ουσιαστικά, το spinning είναι brand name της Mad Dog Athletics και ανήκει στον κλάδο του indoor cycling. Είναι βασισμένο σε ποδηλατικές αρχές και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και των δύο φύλων, κάθε αθλητή ή ασκούμενο, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας για spinning;
1 Γυμνάζει συνολικά

Με συστηματική προπόνηση (δύο-τρεις φορές την εβδομάδα) υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή, απολαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη μιας αποτελεσματικής και ασφαλούς άσκησης: απώλεια βάρους, καρδιοαναπνευστική αντοχή, αρμονική σωματική διάπλαση, ευεξία νου και σώματος, θετική ψυχολογία.

2. Σε γυμνάζει χωρίς να προκαλεί στρες σε χόνδρους και αρθρώσεις.

Η κίνηση στο ποδήλατο αποκαθιστά τραυματισμούς στο γόνατο δυναμώνοντας τετρακέφαλο, τένοντες και συνδέσμους, αλλά και η συνηθισμένη ένταση (65-75% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας) στο spinning είναι, σύμφωνα με έρευνες, η ιδανική για έναν ενεργοποιημένο μεταβολισμό με στόχο τη ζώνη καύσης λίπους.

3. Είναι κυρίως ομαδική γυμναστική

Και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ομάδας και παρέας και αυτός είναι και ο λόγος που έχει μια δική του τάση, fans, events, clubs. O δάσκαλος δε δίνει απλά ρυθμό, αλλά δημιουργεί και το τερέν-ατμόσφαιρα. Είναι ο προπονητής, συναθλητής, παρακινητής αλλά και πρότυπό σου συνήθως.

Απαντά ο Παντελής Κουτσούκος, πιστοποιημένος indoor cycling instructor SCHWINN

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ