Καφές: Πως καταπολεμά το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ

Το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι παράγοντες κινδύνου είναι πολλοί και το τι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο στον κάθε άνθρωπο διαφέρει. Τώρα, νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων δείχνει πως ο καφές μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αυτών των δυο νόσων.

Μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, τα οφέλη είναι περισσότερα για όσους επιλέγουν σκούρους κόκκους καφέ… ακόμα και αν είναι ντεκαφεινέ.

Γιατί γίνεται αυτό; Όπως λένε οι ερευνητές, το ψήσιμο απελευθερώνει χημικά κατά των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη ασθενειών. Ο καφές δεν αποτελεί τη θεραπεία αλλά σίγουρα είναι ένα έξτρα boost στον οργανισμό. Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντόναλντ Γουίβερ και συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκεφάλου στον Καναδά είπε: Η κατανάλωση του καφέ φαίνεται να σχετίζεται με το μειωμένο ρίσκο της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ αλλά και του Πάρκινσον. Θέλαμε να ανακαλύψουμε το λόγο και ποια στοιχεία περιλαμβάνονται.

Η ομάδα του ερευνητή τέσταρε τα επίπεδα των χημικών στο ψήσιμο ανοιχτών, σκούρων και ντεκαφεινέ κόκκων καφέ. Ανακάλυψαν ότι η προστασία αυξανόταν όσο πιο ψημένοι ήταν οι κόκκοι.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ