5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις την κουζίνα σου


Όσοι έχουν ανακαινίσει ή φτιάξει σπίτι από την αρχή λένε ότι το πιο δύσκολο δωμάτιο είναι η κουζίνα

Η επιλογή του χρώματος, του στυλ, των υλικών, η διαρρύθμιση και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψη, το καθιστούν ένα πολύ δύσκολο task.

Παρακάτω σου αναφέρουμε τα πιο συχνά λάθη, ώστε να τα αποφύγεις.

Μην εμπιστεύεσαι τα δείγματα για να κάνεις μια αγορά
Το κλειδί είναι το πολύ ψάξιμο, αλλά και η προσοχή στην επιλογή. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξεις ένα πλακάκι ή υλικό για τον πάγκο σου και το δείγμα να είναι σε διαφορετική απόχρωση ή υφή από αυτό που θα φτάσει τελικά στα χέρια σου. Η συμβουλή μας είναι να μην εμπιστεύεσαι μόνον τα δείγματα, αλλά να διαβάζεις σχόλια και reviews και να τσεκάρεις την κάθε παραγγελία σου για τυχόν λάθη.

Πρέπει να τα συζητάς όλα με τον κατασκευαστή σου
Ο κατασκευαστής σου είναι αυτός που ξέρει τα πάντα για την κουζίνα σου. Οπότε με εκείνον πρέπει να συζητάς τα πάντα. Για παράδειγμα, μη σπεύσεις να αγοράσεις ηλεκτρικές συσκευές παρά μόνον αφού έχεις μιλήσει μαζί του. Διαστάσεις, υλικά, χρώματα, μέγεθος είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να καταλήξεις σε εντοιχιζόμενες συσκευές με συγκεκριμένες διαστάσεις που για να κατασκευαστούν απαιτούν χρόνο, αλλά και χρήματα. Πράγμα που είναι καλό να υπάρχει στον προϋπολογισμό αλλά στο πρόγραμμά σου.

Διόρθωσε την όποια κακοτεχνία, γιατί αν δε το κάνεις θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στην πορεία
Κακοτεχνίες, ταλαιπωρημένες επιφάνειες ή όποια προβληματικά σημεία τα οποία προϋπάρχουν, καλό είναι να τα διορθώσεις χωρίς να σκεφτείς το κόστος. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί θέμα μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως δυσκολίες στην τοποθέτηση της σύνθεσης της κουζίνας, αναγκαίες διορθωτικές αλλαγές και κατά συνέπεια αρκετό άγχος για το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά και αυξημένο κόστος τελικά.

Μην αμελείς το μέτρημα ακόμη και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες
Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή να κάθεσαι να μετράς τα πάντα, αλλά προκειμένου να υπάρχει ισορροπία είναι απαραίτητο. Ακόμα και οι λαβές για τα συρτάρια και τα ντουλάπια πρέπει να μετρηθούν ώστε να μην καταλήξουν να είναι δυσανάλογα. Πράγμα που μπορεί να διαπιστώσεις όταν πλέον έχουν τοποθετηθεί. Γι’ αυτό φρόντισε να πάρεις κάποια δείγματα για να δεις πώς ταιριάζουν σε μέγεθος, σχέδιο και στυλ .

Να θυμάσαι ότι το λευκό χρώμα απαιτεί περιποίηση και καθάρισμα
Το λευκό χρώμα είναι δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον. Φωτεινό, αντανακλά το φυσικό φως και προσδίδει στο χώρο καθαρότητα. Αλλά για να το διατηρήσεις καθαρό, ειδικά όταν πρόκειται για τους πάγκους της κουζίνας σου, είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ. Ακόμη και ένα μικρό ψίχουλο ή η υγρασία που αφήνει ένα ποτήρι όταν το σηκώσεις, φαίνονται σαν παραφωνία. Μην αναφερθούμε στο τι γίνεται όταν μαγειρεύεις. Το καλό βέβαια είναι ότι κάπως έτσι αναγκάζεσαι να έχεις πάντα την κουζίνα σου καθαρή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ