Ισπανία – Κορονοϊός: Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε την επιστροφή του τουρισμού και του ποδοσφαίρου


Κορονοϊός: Με 48 νέους θανάτους από τον νέο κορονοϊό στην Ισπανία το Σάββατο, αυξήθηκε σε 28.678 ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 235.290 από 234.824 κρούσματα την προηγούμενη ημέρα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ιδιαίτερα πληγείσα από την πανδημία, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τις πύλες αυτό το καλοκαίρι στους ξένους τουρίστες και ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της, νέα σημάδια της βούλησης για επιστροφή στην κανονικότητα στην Ευρώπη, καθώς το επίκεντρο της ασθένειας έχει μεταφερθεί στη Λατινική Αμερική.

Η Ευρώπη, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 173.000 θάνατοι, συνέχισε την αργή επιστροφή της στους φυσιολογικούς ρυθμούς, λαμβάνοντας πρόσθετες προφυλάξεις φοβούμενη μια επανεμφάνιση της επιδημίας.

«Το δύσκολο μέρος πέρασε», διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, «έχουμε ξεπεράσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας» που έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 28.000 νεκρούς στη χώρα.

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη — οι δύο κύριες εστίες της μόλυνσης στην Ισπανία — θα μπορούν με τη σειρά τους να αρχίσουν μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσει και οι διεθνείς του άσσοι θα ξαναβρεθούν στα γήπεδα την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πάνω απ ‘όλα, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν τον Ιούλιο, μια καθοριστική ανακοίνωση για τον δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ