Η ανάπτυξη του μωρού σας τον πρώτο μήνα!


Το μωράκι σας μόλις γεννήθηκε και είστε γεμάτη ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Τον πρώτο μήνα, οι αλλαγές στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού σας είναι μικρές, και σας επιτρέπουν να πάρετε βαθιές ανάσες για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον. Το μωρό σας ξαπλώνει σε ύπτια θέση και μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του από πλευρά σε πλευρά. Όταν το στηρίζετεστην κοιλιά σας, το κεφάλι του πέφτει γιατί οι μυς του αυχένα και του τραχήλου (λαιμού) δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί ώστε να το υποστηρίξουν.

Καθηλώνει το βλέμμα του στο φως, ενώ τα μάτια του μένουν σταθερά όταν γυρίσετε απότομα το σώμα του. Η όσφρησή του είναι πολύ ανεπτυγμένη και θα παρατηρήσετε κάποια σημάδια ταραχής στην οσμή του γάλακτος που τόσο αγαπάει σε αυτή την ηλικία. Αντιθέτως, οι έντονες και άγνωστες προς αυτό οσμές, όπως αυτή του ξυδιού και του οινοπνεύματος, θα προκαλέσουν δυσάρεστη αντίδραση (θα σουφρώσει τα φρυδάκια του).

Η αφή του είναι πολύ σημαντική σε αυτή την ηλικία. Η επαφή του με το δέρμα της μαμάς ή ακόμα και με ένα μαλακό ύφασμα του θυμίζουν τη θαλπωρή του ενδομήτριου περιβάλλοντος και το γαληνεύουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ