Wall Street: Μια «ανάσα» από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones – Νέα άνοδος για το πετρέλαιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με καθαρή άνοδο έκλεισε την Τρίτη (26/5) το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Στους επενδυτές επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας ενόψει της προοδευτικής επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που συμβολίστηκε από το άνοιγμα της ίδιας της κεντρικής αίθουσας της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 529,95 μονάδων (+2,17%), στις 24.995,11 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 15,63 μονάδων (+0,17%), στις 9.340,22 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έκλεισε με άνοδο 36,32 μονάδων (+1,23%), στις 2.991,77 μονάδες.

Άλμα στις τιμές του αργού

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η συμφωνία του μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών για τον περιορισμό της παραγωγής φέρνει αποτελέσματα και απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την παγκόσμια αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Ιουλίου, κέρδισε 1,10 δολ. ή 3,3% σκαρφαλώνοντας στα 34,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 64 σεντς ή 1,8% και έκλεισε στα 36,17 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ