Τζορτζ Φλόιντ: Ο Τραμπ δεν αναμένει εμπλοκή του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων


Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη (3/6) ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax εάν σκοπεύει πράγματι να στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Λίγη ώρα πριν τις νέες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μαρκ Έσπερ, είχε πει πως δεν υπέρμαχος της ιδέας να βγει στρατός στους δρόμους, κάτι που πυροδότησε σενάρια απομάκρυνσής του από την θέση του υπουργού Άμυνας.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», είπε ο Έσπερ, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να λέει πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Έσπερ είναι ακόμη ο υπουργός Έσπερ και αν ο πρόεδρος απωλέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον».

Ο Τραμπ πάντως, κατέβασε λίγο τους τόνους λέγοντας πως δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός, αλλά επισημαίνοντας πως θα το έκανε αν έκρινε πως είναι απαραίτητο, καθώς έχει «πολύ ισχυρές δυνάμεις» για να το πράξει. Σημείωσε επίσης, πως η χώρα χρειάζεται «γιατρειά» και «ασφάλεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ