Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τις ρακέτες στην παραλία;Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Από νωρίς ξέραμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα…

Θέμα σκέψης για τους ειδικούς έχουν αποτελέσει – μεταξύ άλλων – οι ρακέτες στην παραλία και το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα αθλήματα που απαγορεύτηκαν κατά την διάρκεια της καταντίνας αλλά και μετά, όταν ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα στην κανονικότητα.

Ειδικά, για το θέμα της ρακέτας που αποτελεί αγαπημένη ασχολία των Ελλήνων στις παραλίες ο «Βηματοδότης» έδωσε το ρεπορτάζ για την απόφαση των λοιμωξιολόγων:

Επειδή πολλών η σκέψη είναι τούτες τις ημέρες στις παραλίες θα σας αποκαλύψω κάτι. Σε μια από τις μαραθώνιες συσκέψεις των λοιμωξιολόγων για την σταδιακή άρση των μέτρων ετέθη ξαφνικά θέμα… ρακέτες στην παραλία. Πόσο επικίνδυνες είναι για τη διασπορά του ιού; Να απαγορευτούν ή όχι; Εδώ ζητήθηκαν να υπάρχουν αποστάσεις στις ξαπλώστρες, απαγορεύτηκε η μουσική και τα οινοπνευματώδη στις πλαζ, οι ρακέτες, ειπώθηκε, έτσι όπως παίζονται, δεν είναι επικίνδυνες να διασπείρουν ιό;

Ορισμένοι είπαν ότι μπορούν να προκαλέσουν διασπορά (σ.σ. τα ομαδικά παιγνίδια και η μπάλα στα σχολεία έχουν απαγορευτεί), οι περισσότεροι όμως είπαν ότι δεν υπάρχει με τις ρακέτες κίνδυνος διασποράς. Έτσι αφέθηκαν ελεύθερες και οι παραλίες γέμισαν από «ρακετοφόρους».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ