Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου – Συμμετείχε στην πανελλήνια κινητοποίηση


Αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Ρ μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συμμετείχε στην πανελλήνια κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εργασίας.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Ρ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ, Εγγλέζο Παναγιώτη, τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλη Αθανάσιο, το Γενικό Γραμματέα, Τριπολίτη Νικόλαο και τον Οργανωτικό Γραμματέα, Χαροκόπο Μιχάλη.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης αυτής, η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ πραγματοποίησε σειρά επαφών ώστε να πάρει απαντήσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ, Εγγλέζου Παναγιώτη και του Προέδρου του Σωματείου ΖΕΥΣ και Οργανωτικού Γραμματέα του Ε.Κ.Ρ, Χαροκόπου Μιχάλη, με το Γενικό Διευθυντή Παραγωγής Δ.Ε.Η, Καραγιάννη Φώτιο και τον Διευθυντή ΔΕΠΑΝ, Σημαντηράκη Γεώργιο για τα θέματα που αφορούν το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η στην Κατταβιά και τη Σορωνή.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα κεντρικά γραφεία του Ο.Ε.Α.Δ μεταξύ της αντιπροσωπείας του Ε.Κ.Ρ και του Ά Αντιπροέδρου του Ο.Α.Ε.Δ, Κοντοπάνου Μανώλη.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, θα πραγματοποιηθεί νέο ραντεβού τις επόμενες μέρες.

«Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ, μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται. Τη μία μέρα η Κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα στήριξης των εργαζομένων και την ίδια μέρα τα αναιρεί. Ακόμα περιμένουμε να καταβληθεί η δίμηνη παράταση του επιδοματος ανεργίας στους δικαιούχους όπως μας είχαν υποσχεθεί!!»

Ακόμη περιμένουμε τη διευκρινιστική εγκύκλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία των επαναπροσλήψεων στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» παρόλο που το ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί από το τέλος του προηγούμενου μήνα!

Ζητάμε από τους Βουλευτές του Νομού μας και ειδικότερα τους κυβερνητικούς, οι οποίοι είναι γνώστες της τραγικής κατάστασης που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων του νησιού μας, να πάρουν άμεσα θέση και να πιέσουν με τη δύναμη που τους δώσαμε εκλέγοντάς τους στο Κοινοβούλιο, τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή να τιμήσουν την εμπιστοσύνη του λαού της Δωδεκανήσου και να κάνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Η ύπαρξη των χρημάτων αποδεικνύεται από την απλοχειρία της Κυβέρνησης να δώσει άλλα 190 εκ. € στους εργοδότες για την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τη ζωή τη δικιά μας και τη ζωή των παιδιών μας!!

Ο αγώνας για εμάς θα είναι διαρκής έως ότου δικαιωθούμε!! Άλλωστε δεν μας δίνετε άλλη επιλογή!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ