Blotting papers: Γιατί είναι χρήσιμα και πώς τα χρησιμοποιούμε!


Τα μαντηλάκια απορρόφησης λιπαρότητας μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την παραγωγή των λιπαρών εκκρίσεων και να δώσουν λύση στο φαινόμενο της ακμής. Αυτά τα λεπτά φύλλα, όμως, μπορούν να σώσουν το μακιγιάζ και τις εντυπώσεις σε κάθε λιπαρή επιδερμίδα, ανά πάσα στιγμή!

Εάν το δέρμα μας είναι λιπαρό, με τάσεις ακμής ή και όχι, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο άβολα μπορεί να αισθανθούμε όποτε οι εκκρίσεις λιπαρότητας κάνουν το υπέροχο μακιγιάζ μας να… ψυχορραγεί!

Ακριβώς, σε αυτό το σημείο έρχονται τα μαντηλάκια απορρόφησης λιπαρότητας και σώζουν την κατάσταση. Δεν είναι λοιπόν, απαραίτητο να αποτελούν καθημερινά αναπόσπαστο μέρος στο οπλοστάσιο της τσάντας μας;

Πέρα, όμως, από την παρουσία τους, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ιδανικά, με ή χωρίς μακιγιάζ.

Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή, όπως θα διαπιστώσουμε ευθύς αμέσως:

Παίρνουμε ένα απορροφητικό φύλλο από τη συσκευασία

Καθώς είναι ανοιγμένο ταμπονάρουμε απαλά το πρόσωπό μας, εστιάζοντας στις περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες τάσεις λιπαρότητας, όπως το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι.

Προσέχουμε οι κινήσεις μας να είναι ανάλαφρες και ταμποναριστές. Δεν τρίβουμε και δεν σκουπίζουμε το δέρμα μας!

Τώρα, διπλώνουμε το φύλλο στα δύο και πιέζουμε απαλά στα πτερύγια της μύτης, ώστε να εξαλείψουμε τη λιπαρότητα και σε αυτά τα σημεία.

Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα, εάν κρίνουμε πως είναι απαραίτητο.

Τελειώνοντας, πετάμε το φύλλο. Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια, είναι βιοδιασπώμενα, οπότε τα πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης.

Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, μπορούμε και να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας, εάν χρειάζεται ή το επιθυμούμε.

Άλλες χρήσεις που δεν φαντάζεστε!

Ένα τόσο καλό προϊόν δεν θα μπορούσε να έχει, αποκλειστικά και μόνο μία χρήση. Μας προσφέρει λύσεις, τις οποίες ίσως δεν έχουμε ποτέ φανταστεί!

Θέλουμε το κραγιόν μας να αποκτήσει υφή ματ; Τα μαντηλάκια απορρόφησης λιπαρότητας προσφέρουν την ιδανική λύση. Δεν έχουμε παρά να ταμπονάρουμε τα χείλη μας, μετά την εφαρμογή του κραγιόν και σε ένα δευτερόλεπτο έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να καθαρίσουμε τη συσκευή του τηλεφώνου: Πόσες φορές μετά από την τηλεφωνική μας συνομιλία δεν αφήνουμε ίχνη μέικαπ ή λιπαρότητας στην οθόνη του κινητού μας; Ένα γρήγορο πέρασμα με το απορροφητικό φύλλο είναι υπεραρκετό, ώστε να έχουμε πεντακάθαρη οθόνη χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο εκδορών.

Στα μαλλιά: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα απορροφητικά φύλλα και για να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας, αντί να χρησιμοποιήσουμε ένα ξηρό σαμπουάν. Δεν έχουμε παρά να πιέσουμε το φύλλο στις ρίζες των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα.

Μπορούν να αντικαταστήσουν τη χρήση πούδρας στη διαδικασία του μακιγιάζ. Είναι αλήθεια, πως αρκετές γυναίκες δυσανασχετούν με το αποτέλεσμα της πούδρας στο πρόσωπό τους, είτε γιατί συσσωρεύεται σε κάποια σημεία, είτε γιατί δημιουργεί ένα πολύ παχύ στρώμα. Τα blotting papers απορροφούν άμεσα τα λιπαρά στοιχεία του μέικαπ προσφέροντας ένα ματ αποτέλεσμα.

Εάν προτιμάμε κρεμώδη καλλυντικά προϊόντα για το μακιγιάζ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φύλλο απορρόφησης για καλύτερη εφαρμογή ή και ανάμειξή τους.

Ειδικά, για τα κρεμώδη ρουζ ένα απορροφητικό φύλλο προσφέρει ένα πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ οι κρεμώδεις σκιές ματιών αποκτούν καλύτερη χρωματική ανάμειξη.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα αποκτά μια ελαφρώς ματ υφή και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, σε σχέση με τη χρήση πούδρας.

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ