Πίνοντας περισσότερο νερό, νιώθουμε λιγότερο κουρασμένοι!


Πίνοντας περισσότερο νερό, νιώθουμε λιγότερο κουρασμένοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία εξέτασε τη σύνδεση ανάμεσα στην ενυδάτωση και την έλλειψη ύπνου.

Πόσοι μπορούν να πουν ότι κοιμούνται τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ; Η απάντηση θα ήταν ξεκάθαρα λίγοι, αφού οι περισσότεροι κοιμόμαστε γύρω στις πέντε με έξι ώρες, γιατί μπορεί να χαζεύουμε στο Netflix και στο YouTube, μπορεί να έχουμε λίγη παραπάνω δουλειά ή γιατί απλά καθόμαστε και αναλύουμε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με το πόσο νερό καταναλώνουμε; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη η κούραση και το χασμουρητό που εμφανίζονται την επόμενη μέρα στη δουλειά μπορεί να είναι σημάδι ότι ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος κι όχι απαραίτητα ότι δεν έχουμε κοιμηθεί καλά.

Έτσι λοιπόν, δεν χρειάζεσαι ακόμη μία κούπα με καφέ στο γραφείο, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεσαι νερό!

Ειδικότερα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Penn State, εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στην έλλειψη ύπνου και την ενυδάτωση. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 ενήλικες από τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταθέσουν στους ερευνητές ένα δείγμα ούρων, προκειμένου εκείνοι να εξετάσουν πόσο ενυδατωμένοι είναι, ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν και σε μερικές ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τον ύπνο.

το ρόφημα που πρέπει να πίνεις μετά την προπόνηση

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της μελέτης; Όσοι συνήθιζαν να κοιμούνται μόνο για έξι ώρες ήταν λιγότερο ενυδατωμένοι από εκείνους που κοιμόντουσαν για οκτώ ώρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, σύμφωνα με τους ερευνητές σχετίζονται με την ορμόνη της αγγειοπιεστίνης, η οποία ελέγχει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο σώμα. Η συγκεκριμένη ορμόνη απελευθερώνεται τόσο τη νύχτα, ενώ κοιμόμαστε, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, οι ώρες που κοιμόμαστε παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποσότητα αγγειοπιεστίνης που παράγουμε.

Σύμφωνα με την Asher Rosinger, συγγραφέα της μελέτης, όταν κοιμόμαστε μόνο για έξι ώρες κάθε βράδυ σχετίζεται άμεσα και με το πόσο ενυδατωμένοι είμαστε. Η ίδια μάλιστα, προτείνει όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ ή νιώθουμε κουρασμένοι, να πίνουμε παραπάνω νερό!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ