Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια

«Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια» δήλωσε ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, αναφορικά με την Τουρκία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (20/06), ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος σημείωσε ότι «θα φροντίσουμε ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου».

Αναφορικά με το αν υπάρξει από την μεριά μας κάποια αντίδραση ο ίδιος σημείωσε πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. Σε αυτή την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here