Εθνικός κίνδυνος και οικονομική καταστροφή από την ανεξέλεγκτη δράση των πειρατικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα


Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κοιτά σαν χάνος τους πειρατές αγνώστου ταυτότητας να λυμαίνονται το Αιγαίο, να μην πληρώνουν φόρους, αλλά και να τίθεται μέγα θέμα εθνικής ασφάλειας, διότι είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία μίας εταιρείας της οποίας τα ελικόπτερα πετούν πάνω από νευραλγικές τοποθεσίες.

Ξένες -κυρίως- εταιρείες που εκμεταλλεύονται νομικά κενά του πλαισίου για τα ελικόπτερα, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα και χωρίς να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο και χωρίς κανείς σχεδόν να ξέρει ποιος, που πότε και γιατί βρίσκεται το κάθε ελικόπτερο.

Κατάσταση που προφανώς εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου, αλλά και για ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Οι καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες ελικοπτέρων που λειτουργούν νόμιμα και συμμορφώνονται πλήρως με τις φορολογικές και κανονιστικές υποχρεώσεις τους προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αλλά και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πληθαίνουν.

Βασικό πρόβλημα της «πειρατείας των αιθέρων», βρίσκεται στο καθεστώς που απολαμβάνουν όσα ελικόπτερα έρχονται από το εξωτερικό από ξένα νηολόγια. Όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες η «Καθημερινή», όταν εκτελούν πτήση από ξένο προορισμό σε ελληνικό, μισθωμένα από πελάτες, δεν υποχρεούνται στην καταβολή ΦΠΑ και επειδή δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν αποτελεσματικά από ελληνικές αρχές, «επεκτείνουν» αυτό το προτέρημά τους και μισθώνονται για εσωτερικά δρομολόγια με τιμές που είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των άλλων εταιρειών. Και αθέμιτος ανταγωνισμός και φοροαποφυγή.

Και μια ακόμη διάσταση με προεκτάσεις εθνικής ασφάλειας: Ελικόπτερα που δήλωσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, αλλά τελικά βρέθηκαν να υπερίπτανται… στρατιωτικών εγκαταστάσεων!

Για παράδειγμα, Γερμανός με ξένο ελικόπτερο δήλωσε σχέδιο πτήσης με αφετηρία το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα και προορισμό την Κόρινθο, αλλά τελικά εθεάθη πάνω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας να φωτογραφίζει με μηχανές υψηλής ευκρίνειας, αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-15 που είχαν μετασταθμεύσει εκεί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ