Ο ΕΦΚΑ έδειξε την έξοδο σε 13 πολύπειρους εργαζόμενους! Έντονη ανησυχία για άλλους 140 συμβασιούχους


Την «πόρτα της εξόδου» προς την ανεργία είδαν από τον ΕΦΚΑ πριν από λίγες ημέρες 13 εργαζόμενοι επί 17 και πλέον χρόνια, με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως καταγγέλλουν οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), επισημαίνοντας ότι ανάλογο κίνδυνο αντιμετωπίζουν επιπλέον 140 συμβασιούχοι!

Οι απολύσεις κοινοποιήθηκαν στους 13 εργαζομένους από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στις 15 Ιουνίου. Οι απολυμένοι, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΠΟΚΠ, απασχολούνταν για πολλά χρόνια, με δικαστικές αποφάσεις, στον τ. ΟΠΑΔ και στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ.

Επίσης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, σήμερα στον ΕΦΚΑ εργάζονται, με δικαστικές αποφάσεις, συνολικά περίπου 140 συνάδελφοι. «Όλοι τους», όπως αναφέρει η ηγεσία του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα του Δημοσίου, «κινδυνεύουν με απόλυση. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο, πλέον e-ΕΦΚΑ, καθώς εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία».

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ