Πέτσας: Στις 9 Ιουλίου η καταβολή των αναδρομικών επικουρικών συντάξεων


Συντάξεις – Όλες οι ειδήσεις: Τρεις μήνες νωρίτερα θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων σε 245.000 συνταξιούχους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, πως «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ οι συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν – όπως και τους προηγούμενους μήνες – σε διαφορετικές ημερομηνίες. Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ), θα καταβληθούν ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ τους σήμερα και στις 24 Ιουνίου. Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου. Οι συντάξεις του Δημοσίου, των τέως ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων ο κ. Πέτσας είπε πως «στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων, ενώ στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Κατά μέσο όρο υπολογίζεται πως οι συνταξιούχοι θα λάβουν 800 ευρώ. Μάλιστα για κάποιους συνταξιούχος το ποσό αυτό ενδέχεται να αγγίξει τα 2.500 ευρώ.

Ανά ταμείο τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Οι συνταξιούχοι με επικουρική από το Ταμείο της πρώην Τράπεζας Πίστεως παίρνουν αυξήσεις ως 206 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.648 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ που είχαν περικοπές στην επικουρική παίρνουν αυξήσεις από 98 ευρώ ως 129 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.032 ευρώ. του ΤΑΠΙΕΝ (επικουρικό Εμπορικού Ναυτικού), του ΤΕΑΕΧ (επικουρικό χημικών), του ΤΕΑΥΑΠ (επικουρικό Σωμάτων Ασφαλείας) και του ΤΕΑΑ (επικουρικό αρτοποιών).

Οι συνταξιούχοι ΝΑΤ που είχαν περικοπές στην επικουρική παίρνουν αυξήσεις από 101 ευρώ ως 174 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.392 ευρώ.

Δεν παίρνουν αυξήσεις γιατί δεν είχαν μειώσεις στις επικουρικές τους: οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΤΑΠΙΕΝ (επικουρικό Εμπορικού Ναυτικού), του ΤΕΑΕΧ (επικουρικό χημικών), του ΤΕΑΥΑΠ (επικουρικό Σωμάτων Ασφαλείας) και του ΤΕΑΑ (επικουρικό αρτοποιών).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ