Αχτσιόγλου: Το υπ. Εργασίας αφήνει στον αέρα τους εποχικούς εργαζόμενους

«Η απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματική ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών προκαλεί. Αόρατοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν, ούτε αόρατες ζωές», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει, «η λιποθυμία της εννιάχρονης κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη μαρτυρά με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους». Το περιστατικό «κυρίως εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία», προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου

Η τεομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το συγκεκριμένο γεγονός «καθιστά φανερό, ακόμη και στους πιο φανατικά υπέρμαχους της δήθεν κανονικότητας της ΝΔ, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν επιδεικτικά τεράστια τμήματα της κοινωνίας, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση». Κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας ότι τα μέτρα του «αφήνουν εντελώς στον αέρα τους εποχικούς εργαζόμενους». Επιπλέον, την κατηγορεί πως «συνειδητά επιλέγει να μη συνδιαλέγεται με τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, να τους θεωρεί αόρατους, να αγνοεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, να επαίρεται και να κομπάζει» και σχολιάζει ότι «ο κ. Βρούτσης έφτασε να λέει σήμερα ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (!) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εικόνα για όλα αυτά».

Τέλος, τονίζει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία, αλλά κυρίως για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, «θα κάλυπταν σημαντικά τις ανάγκες των εποχικά εργαζομένων και των οικογενειών τους και θα τους επέτρεπαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here