Κρήτη: Χάκαραν το προφίλ της στο Facebook και… εξαπάτησαν τους φίλους της

Απίστευτη περιπέτεια για μία γυναίκα στο Ηράκλειο Κρήτης της οποίας ο προσωπικός λογαριασμός στο Facebook παραβιάστηκε από χάκερς

Οι δράστες αποδείχθηκαν καλά οργανωμένοι: Πρόβλεψαν και εξουδετέρωσαν κάθε πιθανή αντίδραση, και με την θρασύτητά τους κατάφεραν να εξαπατήσουν τους διαδικτυακούς φίλους της, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών!

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η άτυχη γυναίκα, που είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, την… πάτησε όταν –ανυποψίαστη– άνοιξε έναν σύνδεσμο που της εστάλη, μ’ ένα site με ιατρικά είδη. Εκεί της ζητήθηκε να συνδεθεί με τους κωδικούς της μέσω Facebook. Κι αφού έπεσε στην παγίδα, οι αδίστακτοι χάκερς έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Παραβιάζοντας τον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησαν να στέλνουν μηνύματα σε φίλους της, από τους οποίους ζητούσαν χρήματα.

Μάλιστα, φρόντισαν να κατευθύνουν με απόλυτη ακρίβεια τα (εν δυνάμει) θύματά τους.

Εν τω μεταξύ, η άτυχη γυναίκα δεν γνώριζε τίποτα. Όσο συνέχισε να διδάσκει, τόσο οι χάκερς συνέχιζαν να πετούν το… δόλωμα, χρησιμοποιώντας το όνομά της, περιμένοντας ότι όλο και κάποιος -θα τσιμπούσε – όπως κι έγινε!

Κάποια στιγμή, το τηλέφωνο της εκπαιδευτικού χτύπησε, και μία φίλη της τής έκανε γνωστό το τι συνέβαινε.

Έντρομη, έσπευσε στο προφίλ της και προς έκπληξή της έβλεπε live την παραβίαση!

Υπέκλεψαν τα στοιχεία της για να κλέψουν τους φίλους και τους γνωστούς της.

Η γυναίκα αποσυνδέθηκε και μπήκε ξανά στον λογαριασμό της με νέους κωδικούς. Όμως ήταν ήδη αργά, αφού οι θύτες της είχαν μπλοκάρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα θύματά τους.

Όσοι -ες παρασύρθηκαν, μεταφέροντας χρήματα στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, δεν μπόρεσαν να τα πάρουν πίσω.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε από φίλη της ότι η φωτογραφία και τα στοιχεία της βρίσκονται σε μία ιστοσελίδα με ιατρικά είδη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ