ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Την Τρίτη (30/06) μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα


Επαναλειτουργεί η πλαφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ προκειται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που αντιστοιχούν στα κοινωνικά επιδόματα τα οποία λαμβάνουν.

Η καταβολή των χρημάτων αφορά δικαιούχους των εξής κατηγοριών:

  • επίδομα γέννησης
  • προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό
  • επίδομα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • επίδομα στέγασης
  • στεγαστική συνδρομή
  • επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • σύνταξη υπερηλίκων
  • επίδομα ομογενών
  • «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».

Επαναλειτουργεί η πλαφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Παιδιού Α21 προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκείνοι οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση ως τα μέσα του Ιουλίου – οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού, η σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει δηλαδή πατηθεί η ένδειξη «υποβολή» και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση) θεωρείται μη υποβληθείσα.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ