Κορονοϊός: Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ! Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της


Κορονοϊός: Η πανδημία του κορωνοϊού, απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της, ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα. Έκτοτε έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν», είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

«Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι (σ.σ. η πανδημία) ακόμη απέχει πολύ από το τέλος της. Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, είπε στην ίδια συνέντευξη ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την ασθένεια, όμως ακόμη δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχημένη.

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο οι χώρες θα πρέπει να καταπολεμήσουν την ασθένεια και να ανακόψουν την εξάπλωσή της κάνοντας εξετάσεις, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας τις επαφές τους, πρόσθεσε.

Επαίνεσε μάλιστα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία για τη στρατηγική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ΠΟΥ σκοπεύει να συγκαλέσει συνέδριο αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσει την πρόοδο στην έρευνα για την καταπολέμηση του Covid-19.

Φάουτσι: «Συνταγή καταστροφής» όσοι αψηφούν τις συστάσεις

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τους πολίτες που αψηφούν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, δηλαδή να τηρούν τις αποστάσεις και να φοράνε μάσκες, δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άνθονι Φάουτσι.

Η ημερήσια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει κυρίως καταγραφεί στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που δεν ακολούθησαν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών να περιμένουν προκειμένου να μειωθεί σταθερά ο αριθμός των κρουσμάτων για ένα διάστημα δύο εβδομάδων προτού ανοίξουν τις οικονομίες τους.

«Είναι μια συνταγή καταστροφής», είπε ο Άνθονι Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, που προβλήθηκε σήμερα.

«Τώρα, βρισκόμαστε ενώπιον των συνεπειών της διασποράς στην κοινότητα, που είναι ακόμα πιο δύσκολο να περιοριστεί σε σύγκριση με ένα γνωστό χώρο, όπως μια φυλακή ή έναν οίκο ευγηρίας ή μια μονάδα επεξεργασίας κρεάτων», είπε ο Φάουτσι, στη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ και περισσότεροι από 125.000 έχουν πεθάνει από την COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνέστησε, χθες, στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν μάσκες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Τέξας και ο ίδιος φόρεσε μία, σε μια ριζική μεταστροφή εκ μέρους της αμερικανικής διοίκησης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να φοράει μάσκα δημοσίως.

Ο Φάουτσι εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο έως το τέλος του έτους, όμως δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό θα αποδεικνυόταν, προσθέτοντας πως κανένα εμβόλιο δεν θα είναι 100% αποτελεσματικό και επισημαίνοντας την πρόκληση του να επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ