Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για την εξάπλωση του ιού


Κορονοϊός: Σε εκπομπή του MEGA μίλησε ο επίκουρος καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που θα κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό που είναι προ των πυλών, κι ένεκα του ανοίγματος των συνόρων, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης.

«Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη».

«Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη» κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μαγιορκίνης στο βίντεο που ακολουθεί:

20 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ