Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία Σακελλαροπούλου η τελετή παράδοσης του ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης αναμένεται να στείλει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα (06/07) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή παράδοσης του νέου πλοίου που αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Πρόκειται για το νέο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» που μαζί με το «αδερφό» σκάφος «ΑΤΛΑΣ Ι», αναμένεται να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού σε προβολή ισχύος, με ιδιαίτερα μεγάλες ικανότητες μεταφορών και εκτέλεσης επιχειρήσεων πολλαπλού τύπου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να στείλει από τη Σαλαμίνα μήνυμα αποφασιστικότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης, διαμηνύοντας προς την Τουρκία ότι η χώρα επιδιώκει την καλή γειτονία αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τονίσει άλλωστε πως η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής.

Ποιο είναι το νέο σκάφος «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» είναι ένα σκάφος μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής του 2002.

Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που δωρίζει η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό μετά το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.

Επιπλέον διαθέτει δυνατότητα DP2, δηλαδή σταθεροποίηση σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (δυνατότητα που διαθέτει και το «ΑΤΛΑΣ Ι»), προσδίδοντας έτσι στο Πολεμικό Ναυτικό σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες.

Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 15 κόμβοι ενώ διαθέτει επίσης μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here