Συνεργασία μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πεδίο της Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Την Τρίτη 07 Ιουλίου 2020 στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, υπεγράφη Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), που αποτελεί το πρώτο στάδιο δημιουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Θαλάσσια Περιβαλλοντική Μηχανική – Marine Environmental Engineering».

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Διοικητής της ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασιλείου Διγαλάκη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Καθηγητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη ΣΝΔ, καθώς και αρμόδιοι Διευθυντές Κλάδων και Διευθύνσεων του ΓΕΝ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πεδίο της Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Το πρόγραμμα προάγει τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των διεθνών επιστημονικών οργανισμών καθώς και του βιομηχανικού κλάδου και επιχειρηματικού τομέα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ