Μάπα τα… καρπούζια: Το φορτηγό ψυγείο έκρυβε 20 λαθρομετανάστες!


Ένα φορτηγό ψυγείο που ανήκε σε κάποιον μακαρίτη σκαρφίστηκαν να χρησιμοποιήσουν ως καμουφλάζ οι διακινητές αλλοδαπών, προκειμένου να μεταφέρουν 20 παράτυπους μετανάστες κρυμμένους ανάμεσα σε… καρπούζια!

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία.

Οι διακινητές, οι οποίοι ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση που προωθούσε μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, έκρυψαν 20 πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα στα καρπούζια, τα οποία ήταν φορτωμένα στον θάλαμο ψυγείου του φορτηγού. Ωστόσο, στο πλαίσιο επιχείρησης που έγινε την Τρίτη στην Πάτρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του φορτηγού που είχε φτάσει στο λιμάνι της Πάτρας με σκοπό να φύγει για την Ιταλία και βρήκαν κρυμμένους 20 μετανάστες.

Εκτός από τους 20 αλλοδαπούς, συνελήφθησαν άλλα επτά άτομα ως διακινητές, ενώ αναζητούνται ακόμα 11 μέλη του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό, το οποίο ήταν δηλωμένο στην ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το 2016!

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε συστηματικά παράνομες μεταφορές αλλοδαπών που προωθούσε στο εξωτερικό, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ιστιοφόρο

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, η οργάνωση πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο άλλες επτά παρόμοιες μεταφορές με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ