Με αντισηπτικά και μάσκες η απόβαση των «ράμπο» της εφορίας στα νησιά


Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης το 2019 πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι μερικοί επιτόπιοι (προληπτικοί) έλεγχοι από τις εφορίες και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν από 103 ΔΟΥ σε όλη την Επικράτεια 79.216 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (έναντι στόχου 56.000), ενώ σε 23.374 από αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 55.052 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε σε 29,5%, υψηλότερο του ετήσιου στόχου (25%).

Το 2018 είχαν πραγματοποιηθεί 86.960 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, ενώ η εντοπισθείσα μέση παραβατικότητα είχε διαμορφωθεί σε 25,7%.

Εφέτος τίποτα δεν θυμίζει τους ελέγχους των παρελθόντων ετών. Ο επιχειρησιακός προγραμματισμός της ΑΑΔΕ έχει τροποποιηθεί, λαμβάνοντάς αφενός υπόψη την υγεία του προσωπικού της φορολογικής διοίκησης, αφετέρου την πολύ χαμηλή οικονομική δραστηριότητα, ειδικά δε στις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι οι «ράμπο» της εφορίας κατέκλυζαν τους τουριστικούς προορισμούς μαζικά προκειμένου να κάνουν ελέγχους για το εάν κόβονται αποδείξεις, εφέτος η παρουσία τους θα είναι κάτι λιγότερο από διακριτική.

Αυτό θα αποτυπωθεί σε απόφαση που θα εκδώσει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής το προσεχές διάστημα και η οποία θα είναι ο βασικός οδηγός των ελεγκτικών κλιμακίων. Το δε βάρος θα δοθεί στην υγεία των εφοριακών και στα πρωτόκολλά που θα πρέπει να ακολουθούν για ασφαλείς ελέγχους.

Έτσι, οι «ράμπο» της εφορίας θα είναι εφέτος «ζωσμένοι» με γάντια, αντισηπτικά και μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν από υγειονομικές περιπέτειες, κατά την άσκηση του βασικού έργου τους, που είναι η αποτροπή της φοροκλοπής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ