Κορονοϊός στην Κίνα: Έξι κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες – Όλα «εισαγόμενα»


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/7) ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό έξι νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, τριών στη Σαγκάη και ενός στις επαρχίες Σάνσι και Γιουνάν και στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ αντιστοίχως.

Το υπουργείου διευκρίνισε πως όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Από τα 1.988 κρούσματα αυτού του είδους, 1.902 έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία ενώ 86 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με δύο ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένας θάνατος ασθενούς μεταξύ των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά 19 άνθρωποι βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν. 284 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.611 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ