Κορονοϊός στο Ισραήλ: Πέντε νεκροί και 1.828 νέα κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.828 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνουν έτσι τους 44.188.

Αυτός ήταν ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από τον Φεβρουάριο, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα.

Το θλιβερό ρεκόρ με 1.962 μολύνσεις σε 24 ώρες σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 αυξήθηκε σε 376 από 371, ενώ ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 204 από 183 επί συνόλου των 556 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και κλινικές.

Μια από τις συνέπειες της κλιμάκωσης της υγειονομικής κρίσης — αλλά και των διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου — είναι η αναβολή των σχεδίων για την προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης και της κοιλάδας του Ιορδάνη, σύμφωνα με ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ισραηλινός υπουργός δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως παρότι ο Νετανιάχου και ο κεντρώος εταίρος του Μπένι Γκαντς, υπουργός Άμυνας, είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην προσάρτηση από την 1η Ιουλίου, οι συζητήσεις για το σχέδιο αυτό στο υπουργικό συμβούλιο πρακτικά είναι κοντά «στο μηδέν».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ