Τριντό: Οι καναδικές μυστικές υπηρεσίες άκουσαν τι συνέβη στον Τζαμάλ Κασόγκι

Οι καναδικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις του τι συνέβη στον Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, εν αντιθέσει πάντως με τον ίδιο.

Ο Κασόγκι, επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από μια ομάδα που είχε σταλεί από το Ριάντ.

Οι σαουδαραβικές αρχές έχουν παραδεχθεί πως η δολοφονία ήταν προμελητημένη, όμως η σορός του δεν έχει βρεθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως ηχογραφήσεις της δολοφονίας έχουν δοθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εργάζονται πολύ στενά για το θέμα αυτό με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και ο Καναδάς έχει ενημερωθεί πλήρως για το τί είχε να μοιραστεί η Τουρκία και εγώ είχα συνομιλία με τον Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες και εδώ στο Παρίσι είχαμε σύντομες ανταλλαγές [συναντήσεις] και τον ευχαρίστησα για το σθένος της ανταπόκρισης στην υπόθεση Κασόγκι», ανέφερε ο Τριντό.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως Καναδοί πράκτορες έχουν ακούσει τις τουρκικές ηχογραφήσεις, παρ΄ όλο που ο ίδιος δεν το έχει κάνει.

«Εξακολουθούμε να είμαστε δεσμευμένοι με τους συμμάχους μας στην έρευνα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους ομόθυμους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία», κατέληξε ο Τριντό.

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here