Δημοσίευμα «κόλαφος» για το Μάτι: «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε» – Συγκάλυψη με άνωθεν απειλές


Έρχεται πολιτικός «σεισμός» μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για πολιτικές παρεμβάσεις και υποδείξεις για απόκρυψη στοιχείων – Ακόμη περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε 102 άτομα. 

Πρόκειται για μία δύσκολη και φορτισμένη έρευνα, η διαδικασία της οποίας είναι μακρά, ενώ παράλληλα κρύβει έντονο και σκοτεινό παρασκήνιο.

Μάλιστα, αυτά τα δύο χρόνια κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία αυτή με μοναδικό στόχο να αποκρύψουν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς, όπως αναφέρει αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κυριακής.

Η εφημερίδα φέρνει στο «φως» δικαστικά έγγραφα και μαρτυρίες.

Υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη

Υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματοσύνη που είχε αναλάβει φαίνεται πως δεχόταν ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι, σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση. Μάλιστα, όλα αυτά φέρεται να τα έλεγε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ο πραγματογνώμονας έδωσε λεπτομερώς τις συνομιλίες «φωτιά» με τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, σε μία συνάντηση που είχαν, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος φαίνεται πως τον εκβίασε και τον απείλησε:

«Πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες με τα θηρία, με 100 νεκρούς. Πού πας ρε;» του είπε.

«Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε» φαίνεται να του ξεκαθάρισε.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους φαίνεται να τον προέτρεψε «να θάψει τα έγγραφα» που δεν έχουν κοινοποιηθεί: «Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν… και θάψ’ τα. Με ηρεμία, δεν χρειάζεται πανικός».

«Αυτός έκανε τη δουλειά του, εγώ τη δική μου»

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής Γιώργος Ματθαιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πως θα κάνει τη δουλειά του.

«Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα, ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί: «υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Απάντηση της Γεροβασίλη στο δημοσίευμα

Η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον.

Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ