Σύνοδος Κορυφής: Η «μάχη» των Βρυξελλών – Τα «στρατόπεδα» που είναι χωρισμένοι οι ηγέτες


Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζεται η «μάχη» στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία μέχρι τώρα δεν δείχνει να αλλάζει ρότα προς μία πιο αισιόδοξη κατεύθυνση

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο Κορυφής με φυσική παρουσία, έπειτα από 5 μήνες, λόγω της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, που ανέτρεψε τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Τα «στρατόπεδα», όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον χωρισμένα και έχουν «στηλώσει τα πόδια τους», εμμένοντας σε διαφορετικές θέσεις και απόψεις.

Η παρέμβαση του Κόντε

Με σύντομη παρέμβασή του μέσω Twitter, o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε:

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Από την μία έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, οι οποίες υπερασπίζονται τους ευρωπαϊκό όραμα και τους ευρωπαϊκους θεσμούς– και από την άλλη λίγες χώρες, τις λεγόμενες “φειδωλές”».

Η Σύνοδος Κορυφής και η συνάντηση Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο Περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ