Η «Μεγάλη Αλβανία» της Dua Lipa φτάνει μέχρι την Θεσπρωτία σε μια εμπρηστική ανάρτηση

Μια ανάρτηση που δίχασε τους θαυμαστές της και προκάλεσε αίσθηση, έκανε η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Dua Lipa η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και βρίσκεται συχνά στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων charts της μουσικής.

View this post on Instagram

@amas

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Μόλις 25 ετών, η Dua Lipa που γεννήθηκε στο Λονδίνο από οικογένεια Αλβανών μεταναστών που προέρχονταν από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, κατάφερε να γίνει τραγουδίστρια αφού εργάστηκε τα πρώτα χρόνια ως σερβιτόρα και και μοντέλο. Οι μάνατζερς της Lana Del Ray την εντόπισαν και έκτοτε η τύχη της χαμογέλασε με την ίδια να αναδεικνύει το ταλέντο της και να κερδίζει πολλά μουσικά βραβεία. 

Στον λογαριασμό της στο Instagram η Dua Lipa δυστυχώς, δεν αρκείται στο προβάλλει απλά την δουλειά της και την καθημερινότητά της, αλλά προχωρά σε δημοσιεύσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα υποστηρίζοντας την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με το Himara.gr, στην άκρως προκλητική δημοσίευση προβάλει το λάβαρο που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2014 συνοδεύοντας το με την λεζάντα «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Τα δύο πρόσωπα που βλέπουμε λάβαρο των Αλβανών είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910. Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος βλέπουμε γραμμένη την λέξη Autochthonous δηλαδή Αυτόχθονες δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ