Καθαρισμός του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη υπό το φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς


Μπροστάρης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη δράση εθελοντικού καθαρισμού του δάσους Σέιχ Σου, της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να θωρακιστεί το περιαστικό δάσος απέναντι στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δεύτερος στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ως προς την αναγκαιότητα να προστατευθεί ο «πνεύμονας» της πόλης όπου κατοικούν. Τη δράση υλοποίησαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή μελών εθελοντικών οργανώσεων. Ολοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθάρισαν το δάσος από σκουπίδια και μπάζα, τα οποία ασυνείδητοι πετούν σε διάφορα σημεία του.

«Το δάσος του Σέιχ Σου αποτελεί τον βασικό πνεύμονα της πόλης μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι είναι χρέος μας να προστατεύουμε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της πόλης κάθε ημέρα του χρόνου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν την Πολιτική Προστασία Βασίλης Μωυσίδης έκανε γνωστό ότι θα γίνει καταγραφή της κατάστασης με τη χρήση drone και ο συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, τόνισε: «Είμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και έχουμε αναπτύξει όλα τα μέσα και το προσωπικό».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ